Vertrouw me, ik ben een neuromarketeer

Wat gebeurt er als ik je vraag om me te vertrouwen? 

Je krijgt waarschijnlijk een onwennig gevoel en de twijfel sluipt erin. Wanneer je om vertrouwen vraagt, lijkt het alsof je iets te verbergen hebt of dat je je niet volledig kan verantwoorden. Dit heeft juist het tegenovergestelde effect. Het ondermijnt vertrouwen.

Voor bedrijven en organisaties werkt het hetzelfde. We willen als klant dat je laat zien dat je te vertrouwen bent.  

Dan Ariely, Prof. Psychology & Behavioral economics at Duke University, verwoord het zo: 

Hoe creëer je vertrouwen? Door eerst vertrouwen te geven. Klinkt misschien raar, maar het werkt!

Als je namelijk vertrouwen geeft, dan is een klant veel meer geneigd om dat terug te geven. 

Nu is natuurlijk de vraag, wat doe jij: vraag je om vertrouwen of creëer je het? En komt dit terug in je gehele business model? 

Als neuromarketeer heb ik me verdiept in vertrouwen, uit welke elementen het bestaat en hoe bedrijven en organisaties dit kunnen vergroten. Ook als je net begint of als het vertrouwen in jou of je branche beschadigd is. Maar in plaats van dat ik je vraag om mij daarin te vertrouwen, laat ik het je graag zien. 

 

 

 

Terug naar blog