Hoe Drukzo neuromarketing onethisch inzet om te upsellen

Drukzo, een online drukkerij, doet het volgende om te upsellen bij het bestellen van visitekaartjes. Wat vind jij: Ethisch of niet? 

Voorvertoning van afbeeldingZe bieden voor € 2,99 aan om mijn bestanden te controleren. Niks mis mee op het eerste oog. Totdat ik beter kijk:

“Wist je dat onze experts in 40% van alle bestanden nog fouten vinden.”

👎     Ik moet voor het upload proces al kiezen of ik gebruik wil maken van ‘Premium – controleer mijn bestanden’. Terwijl ze aangeven dat in veel bestanden fouten zitten.
👎      Zodra ik de keus maak dat ik geen hulp wil, komt er deze pop up. En laten ze mij onzeker voelen over mijn beslissing. Want was is het geschikte pdf formaat? Wanneer ben je 100% zeker?
👎     Ook krijg ik nu korting als ik toch kies voor de Premium propositie met de groene knop.

Jammer Drukzo, zal vast conversie verhogend zijn, maar het roept bij mij heel wat weerstand op.

Hoe kan het anders?
👉 Laat in je business model zien dat je het beste met je klanten voor hebt. En help ze. Net zoals je een vriend zou helpen een fout te voorkomen. Dan komen ze de volgende keer terug. En bestellen ze met veel plezier bij je.

✔ Laat klanten eerst zien hoe ze kunnen uploaden
✔ Help klanten met fouten voorkomen (bijv. proces optimalisatie of uitleg video's)
✔ Zet je ‘Premium’-propositie (controleer mijn bestanden) als optie in gedurende het proces. Als laatste optie. Nadat je alles hebt gedaan om je klant te helpen.

Zo wek je vertrouwen op en geen weerstand. En krijg je loyale klanten.

Terug naar blog